Är det slut med krispaketen nu?

???????????????????????

Å ena sidan säger Magdalena Andersson till TT att behovet för stöd har minskat och att ekonomin nu börjar vända uppåt igen. Å andra sidan så hör vi signaler på att Företagarförbundets omställningsstöd med hjälp av preferensaktie är aktuellare ön någonsin för att få fart på företagen och arbetsmarknaden igen.

De småföretag som Företagarförbundet talat med, och som i en färsk undersökning beskriver sin situation som helt annorlunda gentemot den Magdalena beskriver. Här har vart fjärde småföretag tappat mellan 20-50% av omsättningen. Med sådana intäktsfall är det svårt att tala om en ljusning.

På en rak fråga om det sista krispaketet kommit svarade finansministern:

Det handlar om hur utvecklingen ser ut, vi följer den väldigt noggrant.

Magdalena menar att möjligheten att resa igen ger företagen betydligt bättre möjligheter att ta sig igenom krisen och att besöksnäringen nu kan börja välkomna gäster igen.

Ännu finns inga beslut på eventuella förlängningar av stöd, och finansministern grusar utsikterna som var Företagarförbundets medlemmars största önskan om att förlänga den sänkta arbetsgivaravgiften efter den 30 juni. Magdalena menar att det är det minst träffsäkra stödet eftersom det går till alla, även dem som inte har behov för stöd.

Ett svar

  1. Magdalena har rätt i att det inte är ett träffsäkert stöd. Det går till alla, även de som inte tappat ett enda dugg i sin omsättning. Det intressanta är ju vad hon skulle vilja göra istället för de som faktiskt har tappat sin omsättning. Där saknar jag svaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr