Pengar-Fotolia_41410349_XS-1337245297674Svensk Handel anser att de svenska bankerna avvecklar sin kontanthantering i alldeles för snabb takt. Många konsumenter vill fortfarande betala med sedlar och mynt och för vissa är det enda möjligheten. Det är bankernas ansvar att förse sina kunder, både privatpersoner och företag, med de olika betalsätt som behövs.
Kontanterna i samhället försvinner inte bara för att bankerna slutar ta emot dem. Hantering lämpas istället över på butiker, restauranger och andra företag i konsumentnära branscher som tvingas agera bank. Småföretagare tvingas agera bank och hantera kontanter när bankerna vägrar.
– Om bankerna vill minska kontanterna i samhället bör de sänka sina avgifter för kortbetalningar och på andra sätt stimulera alternativa betalningssätt. Att vägra hantera kontanter är fel väg att gå, säger Christian W Jansson, styrelseordförande för Svensk Handel.

Läs hela pressmeddelandet

N

Mycket förmånligt

Ett medlemskap späckat med småföretagaranpassade medlemstjänster och förmåner. Din egen inköpsavdelning, rådgivning, försäkringspaket och mycket mer.

N

Småföretagen är bra för Sverige

De allra flesta jobben och tillväxten skapas här. Vi driver opinion för att göra det bättre, enklare och tryggare för dem att utvecklas. Bra för småföretagen, bra för Sverige!

N

Av småföretagare, för småföretagare!

Vi fokuserar på de allra minsta företagen, soloföretagare och de med upp till tio anställda. Vi är själva småföretagare och vet hur verkligheten ser ut.