Svårbedömt läge inför sommarens äventyr

600m zip underifrån version 3

Under det första pandemiåret trefaldigades antalet besökare på Magnus Pålssons klätter- och zipline-anläggning MultiLevel i skogarna utanför Hässleholm. Hur 2022 ska bli är mer svårbedömt.

Magnus Pålsson startade MultiLevel 2018. Äventyrsanläggningen har idag sju olika ziplines, där den längsta är 600 meter. Här finns även vertikala klätterträd samt klätterbanor på olika höjd och med olika svårighetsgrad.

– När pandemin kom 2020 blev jag orolig, erkänner Magnus. Men året blev riktigt bra och vi hade tre gånger så många besökare som under 2019. Sannolikt för att vi erbjuder en utomhusaktivitet där man normalt håller visst avstånd till varandra. Pandemin var också relativt ny och många hade kanske inte riktigt förstått allvaret i den.

 

Inför 2021 hoppades Magnus på en fortsatt ökning av besökare.

– Så blev det inte. Istället tappade vi 5–10 procent jämfört med 2020. Min gissning är att det då hade gått upp för alla att pandemin skördade liv och att det fanns risk att bli allvarligt sjuk. Folk var nog helt enkelt försiktigare då.

I början av april öppnade anläggningen för i år. Magnus tycker att läget är svårbedömt inför den kommande högsäsongen.

– Det är först nu efter midsommar när skolorna har stängt och folk börjar ta semester som vi verkligen ser vilken efterfrågan det finns, säger han. Jag vågar inte sia om hur säsongen ska bli, med tanke på att gränserna är öppna igen och många kanske åker utomlands. Även inomhusaktiviteter som varit stängda tidigare har öppnat igen och kan locka besökare. Men jag hoppas förstås att trenden med semester i Sverige och satsning på friluftsliv ska hålla i sig. Det finns åtminstone signaler på det från stora bolag som säljer friluftskläder och utrustning.

Besökarna hos MultiLevel är framför allt familjer som vill göra något tillsammans.

– Under våren och försommaren har vi också haft en hel del svensexor och möhippor, säger Magnus. Även företagskunder kommer på våren och på hösten för kickoffer.

En av anläggningens ziplines är rullstolsanpassad och helt unik.

– Den är 300 meter lång och gör faktiskt att familjer där en person sitter i rullstol kan göra något roligt tillsammans och på lika villkor.

Text Stefan Hedner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr