Sommarprat för företagare

sommarpratare

Årets sommarpratare i P1 har presenterats och vi på förbundet har gått igenom samtliga sommarpratare och tipsar alla småföretagare om dem som vi tror kan vara extra intressanta för företagare och näringsidkare.

Ha en skön stund i hängmattan!

Måndag 1 juli 13.00
Trolle Rhodin

Cirkusdirektör och företagare
 

Trolle Rhodin är fjärde generationens cirkusdirektör inom familjeföretaget ”Cirkus Brazil Jack”. Genom att avskaffa nummer med djur och clowner har han tagit cirkuskonsten in i vår tidsålder. Han har också prisats för synliggörandet av resande cirkusfamiljers långa historia, av Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien.

Lyssna här

Måndag 1 juli 13.00
Trolle Rhodin

Cirkusdirektör och företagare
 

Trolle Rhodin är fjärde generationens cirkusdirektör inom familjeföretaget ”Cirkus Brazil Jack”. Genom att avskaffa nummer med djur och clowner har han tagit cirkuskonsten in i vår tidsålder. Han har också prisats för synliggörandet av resande cirkusfamiljers långa historia, av Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien.

Lyssna här

Fredag 5 juli 13.00
Jennie Walldén

Entreprenör och TV-kock
 

Jennie Walldén blev känd när hon vann Sveriges Mästerkock och lagar numera mat i TV4:s Kökets middag samt sprider matglädje på sociala medier. Som krögare driver hon restaurang Namu och cocktailbaren Gaji i Malmö. Hon har skrivit fem kokböcker, bland dem ”Nudlar” och snart kommer hennes sjätte kokbok ”SMAK”.

Lyssna här

Tisdag 9 juli 13.00
Oscar Stenström

Natoförhandlaren om spelet bakom Sveriges inträde i Nato.
 

I dag jobbar Oscar Stenström som senior rådgivare inom Wallenbergsfären. Men för några år sedan var Oscar Stenström statssekreterare åt statsminister Magdalena Andersson (S) när Sverige ansökte om medlemskap i Nato. Han hade rollen som Sveriges Natoförhandlare i diskussionerna med Turkiet och fick sedan fortsatt förtroende av statsminister Ulf Kristersson (M) och tog förhandlingarna i mål.

Lyssna här

Söndag 14 juli 13.00
Lasse Holm

Om hur musiken som blev hans räddning
 

Lasse Holm är en ikon inom svensk populärmusik som komponerat över 700 låtar och vars musik vunnit Melodifestivalen fem gånger. Bland segrarna finns duetten ”E’ de’ det här du kallar kärlek” med honom själv och Monica Törnell, samt ”Främling” med Carola. Som artist är han mest känd för ”Canelloni Macaroni”.

Lyssna här

Tisdag 16 juli 13.00
Lars Strannegård

Handelshögskolans rektor om vikten av att människor blir mänskligare när maskiner blir smartare
 

Lars Strannegård är en tongivande röst för kulturens betydelse i ekonomin och samhället i stort och har skrivit flera böcker, senast ”Kunskap som känns”. Han är professor i företagsekonomi och som rektor vid Handelshögskolan i Stockholm har han fört in kultur i undervisningsmiljön. Belönades 2022 med Humtankpriset för sitt fokus på samhällets och människans behov av humanistisk bildning..

Lyssna här

Onsdag 24 juli 13.00
Kenza Zouiten Subosic

Entreprenör och influencer 
 

Kenza Zouiten Subosic startade bloggen ”Kenzas” som tonåring och blev en av Sveriges första stora bloggare. Hon räknas fortfarande som en av vår tids mest relevanta influencers med 1,8 miljoner följare på Instagram. Hon är nu mamma till tre söner och entreprenör med det egna hårvårdsmärket The Every.

Lyssna här

Torsdag 25 juli 13.00
Kim Söderström

Dirigenten om att fatta snabba beslut och följa sitt brinnande hjärta.
 

Han har arbetat inom byggbranschen i 30 år och upplevt många skador och dödsolyckor. Som ordförande inom fackförbundet Byggnads GävleDala har Kim Söderström blivit en stark röst inom branschen och skrivit debattartiklar och varit med i flera reportage för att belysa de växande problemen.

Lyssna här

Fredag 26 juli 13.00
Sofi Jeannin

Dirigenten om att fatta snabba beslut och följa sitt brinnande hjärta.
 

– Ett kallt huvud och ett brinnande hjärta. Som dirigent måste jag fatta snabba analytiska beslut och samtidigt våga känna och förmedla.

Lyssna här

Måndag 29 juli 13.00
Lars Förberg

Finansmannen om att förändra bolag och bli mer sig själv.
 

Han är investeraren som grundade investmentbolaget Cevian Capital för drygt tjugo år sedan tillsammans med Christer Gardell. Företaget är i dag Europas största aktivistiska investeringsfirma som gått in i några av Sveriges största bolag som Volvo, Nordea och ABB, där Lars Förberg sitter i styrelsen.

Lyssna här

Tisdag 30 juli 13.00
Åsa Romson

Doktorn i miljörätt om varför klimatpolitik är så svårt och samtidigt enklare än många tror.
 

– Jag ska ta er bakom kulisserna till vad många kallar världens viktigaste avtal och visa varför klimatpolitik är så svårt och samtidigt lättare än vad många tror.

Lyssna här

Fredag 9 augusti 13.00
Jens ”Jeb” Bergsten

Minecrafts designchef om hur han råkade bli ansiktet utåt för världens mest sålda dataspel.
 

Han är kreativ designchef på Mojang Studios, företaget där dataspelet Minecraft utvecklas. Med 300 miljoner sålda exemplar är Minecraft det mest sålda spelet någonsin. Jens Bergensten har utsetts till en av världens 100 mest betydelsefulla personer av Time Magazine.

Lyssna här

Söndag 11 augusti 13.00
Matilda Djerf

Entreprenören som Forbes rankar bland de 30 mäktigaste unga entreprenörerna i Europa.
 

Med tre miljoner följare på Instagram har Matilda Djerf kallats för Generation Z:s it-girl. Tidningen Forbes rankar henne som en av de 30 mäktigaste unga entreprenörerna i Europa med egna klädmärket Djerf Avenue och skönhetsmärket Djerf Avenue Beauty. Hon har talat öppet om psykisk ohälsa och arbetar med hållbart mode med vanliga människor som modeller.

Lyssna här

Tisdag 13 augusti 13.00
Arne Möller

Journalisten om den gröna omställningen i Norrland
 

Han är grävande journalist som granskar den gröna energiomställningen som sker i Norrland. Boken ”Norrlandsparadoxen” visar bland annat hur miljardsatsningarna som gjorts ger jobb och utdelningar långt ifrån regionen. För boken belönades Arne Müller med Sveriges främsta grävpris Guldspaden. Totalt har han skrivit sju böcker, senast ”Norrsken – drömmen om den gröna industrin”.

Lyssna här

Torsdag 15 augusti 13.00
Linnéa Lindquist

Rektorn om hur man vänder skolor som alla tappat hoppet om.
 

Hon är biträdande rektor på Hammarkullsskolan i Göteborg och har skrivit böcker som ”Att vända en skola – en rektors erfarenheter” och ”Skolbibliotek nu!”. Som kolumnist på Expressens ledarsida debatterar Linnéa Lindquist skolans utmaningar. Hon ingår även i den grupp av experter som stöttar regeringens nya läroplansutredning.

Lyssna här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr