Småföretagarna betygsätter: Förtroendet för alliansen ökar radikalt

[one_half]

Sveriges verkliga småföretagare, företagare med mellan noll och nio anställda, får allt större förtroende för regeringens småföretagarpolitik och hanteringen av lågkonjunkturen. Det visar en ny undersökning från FöretagarFörbundet. De aktuella betygen uppnår nästan samma toppnivåer som uppmättes våren 2007.

– Många av de småföretagare jag möter känner sig sedda. Framförallt uttrycker de sin uppskattning för finansministern Anders Borgs agerande mot storbolagens astronomiska bonusar och VD-löner, säger Camilla Littorin, förbundssekreterare på FöretagarFörbundet.

FöretagarFörbundet tar regelbundet temperaturen på regeringen, oppositionen och dess närings­politik. För ett år sedan nådde små­företagarnas förtroende för Alliansen absoluta bottennivåer. Hela tiden har dock småföretagarna upplevt att företagsklimatet har varit bättre med den nuvarande regeringen än med den tidigare.

Regeringen får också fortsatt högt betyg för sitt agerande i rådande finanskris och lågkonjunktur. Småföretagarna tycker generellt att regeringen uppvisar stor handlings­kraft.

-Det är tydligt att småföretagarna nu ser effekterna av den politik som Alliansen gick till val på 2006, säger Camilla Littorin, förbundssekreterare på FöretagarFörbundet. Med sin verklighetsförankring, slitstyrka och flexibilitet är det småföretagarna som är Sveriges sunda hopp.

[/one_half]

[one_half_last]

Trots de höga betygen till regeringen förväntar sig småföretagarna mer av Alliansen. Landets största arbetsgivare, Sveriges 900 000 småföretagare, vill framför allt se en rejäl sänkning av arbetsgivar­avgifterna.

Fakta om undersökningen

Undersökningen genomfördes 26 februari-6 mars 2009 bland FöretagarFörbundets medlemmar. Totalt 1 603 företagare svarade på frågor via webben. En kortare rapport med bland annat en sammanställning över förtroende för respektive parti och citat från de svarande finns på www.ff.se.

För mer information

Camilla Littorin, Förbundssekreterare FöretagarFörbundet
Tel: 070-553 66 70
e-post: camilla.littorin@ff.se

FöretagarFörbundet organiserar företagare över hela landet och har idag över 35 000 medlemmar. Aktiva småföretagare leder FöretagarFörbundet, som arbetar för att förbättra villkoren och förutsättningarna för att starta, driva och äga företag, företrädesvis småföretag. Att skapa opinion om och ökad förståelse för företagandets och entreprenörskapets roll i samhällsutvecklingen ingår också i verksamheten.

[/one_half_last]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr