Sajt för lärande och nätverkande inom AI

My AI Promo Image

På sajten my.ai.se kan den AI-intresserade företagaren hitta mycket matnyttigt. Här finns bland annat case, kurser och möjligheter att nätverka med andra. 

AI Sweden är ett nationellt center med uppdrag att påskynda användningen av AI så att det gynnar företag, organisationer och hela samhället. Ett verktyg i det arbetet är sajten my.ai.se, där alla som vill veta mer om AI kan bli inspirerade, hitta ny kunskap, interagera med andra och se vad som är på gång inom AI-området.

– Tanken bakom sajten är att samla både information om AI och så många svenska aktörer som möjligt på en plats, säger Conny Svensson, director of AI adoption på AI Sweden och även upphovsmakare till my.ai.se. Sajten är tillgänglig för alla som söker kunskap eller som vill utbyta erfarenheter med andra. Allt med AI Sweden som opartisk avsändare.

Mycket av innehållet på my.ai.se går att ta del av som vanlig besökare, det vill säga utan att registrera ett konto.

– Men vill man få tillgång till alla möjligheter och vara med och bidra till sajtens innehåll så skaffar man ett konto, säger Conny. Det är kostnadsfritt och vem som helst kan registrera sig.

Sajten är byggd för att vara trygg för användarna. Bland annat lagras all data i Sverige och AI Sweden modererar innehållet. Företag kan informera om sina tjänster, men inte ägna sig åt ren försäljning och reklam.

– Visionen för my.ai.se är att vara ett praktiskt verktyg, säger Conny. Oavsett vilken typ av företag eller organisation man är, och oavsett om man är nybörjare eller har genomfört ett AI-projekt, ska man bli hjälpt av sajten. 

Enligt Conny är tanken att my.ai.se ska ge hjälp inom fyra primära områden.

– Det första är att sajten ska ge goda exempel från andra organisationers AI-resa. Det är ofta en stor fördel att kunna dra nytta av andras erfarenheter. Det andra området handlar om lärande och här tillgängliggör vi och sajtens användare exempelvis kurser, poddar och böcker om AI. Det tredje området gör det enklare att hitta varandra och att samarbeta i olika projekt. Ett företag kan till exempel berätta om en utmaning det står inför och efterlysa expertis eller partners. Avslutningsvis kan varje användare sätta upp sin egen profil utifrån bransch och intresseområden, och få hela sajten filtrerad utifrån profilen. Det gör sajten personlig och riktad mot varje användare.

Text: Stefan Hedner

Foto: AI Sweden

Vem som helst kan registrera konto på my.ai.se, men mycket innehåll är även öppet för gästbesökare. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr