Så påverkar Corona förutsättningarna för småföretagen 

Survey FF Oktober #2 Corona övrig påverkan?.001

RAPPORT

I oktober hade endast vart femte småföretag permitterat personal och vart tionde hade tvingats att säga upp personal till följd av restriktioner i samhället under Coronas första sex månader.

Företagare vittnar om problem med mycket VABB i samband med skolstarten då man tvingas vara hemma vid minsta symptom på snuva. Väl inne i oktober så upplever drygt 20 procent att det är svårt att planera verksamheten då mycket personal tvingas vabba.

Regeringen uppmanar alla som kan att jobba hemifrån. Endast 15 procent av småföretagarna har personal som jobbar hemifrån. och hälften av dessa tycker att det fungerar såpass bra att de kan tänka sig att fortsätta med det efter krisen.

Hälften av småföretagen har färre kundkontakter vilket såklart är rejält oroväckande då dessa kontakter är en förutsättning för att det skall bli affärer gjorda och småföretagen skall generera intäkter över tid. En mindre andel, 15-20 procent anger att  betaltiderna blir längre och att kunderna har svårare att betala.


Se hela rapporten här

Undersökningen genomfördes i samband med att ”andra vågen” börjat påverka Sverige. Då var fortfarande många optimistiska efter att ha levt och verkat relativt opåverkade av Corona under sommaren och hösten. Situationen har därefter kraftigt förändrats efter ytterligare ett par veckor in i november och ser sannolikt annorlunda ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr