Riksdagen sätter press på regeringen – bränslepriserna skall ner

ガソリン価格 給油

Efter att bränslepriser skjutit i höjden det senaste året lämnade regeringen ett förslag till riksdagen om att tillfälligt sänka skatten med 1 krona och 30 öre. Men riksdagen ville mer. Riksdagen kontrade och gav regeringen i uppdrag att sänka skatten på bensin och diesel till EU:s miniminivå under tre månader. Men också begära undantag från EU-kommissionen om skattenivån för att kunna ta bort energiskatten helt under tre månader, på bensin och diesel.

”Det finns en majoritet för att göra väsentligt mer och i snabbare takt än vad regeringen föreslagit för att sänka drivmedelspriserna”, säger Kristdemokraternas ekonomiskpolitiske talesperson Jakob Forssmed.

Dock kan det vara en besvärlig väg då det krävs att samtliga 27 medlemsländer ställer sig bakom att ett medlemsland ska kunna sänka skatterna ytterligare. Men Elisabeth Svantesson (M) är optimistisk.

”Är det något jag lärt mig av pandemin och början av den här krisen så är det att saker kan gå fort om man vill och min bild är att det här är fullt möjligt att göra, men regeringen måste vara aktiv mot kommissionen”, säger hon.

Läs mer på DI här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr