Reinfeldt går på förbundets linje

fredrik-reinfeldt-Foto-Sylvia-Rezania-1346750432981När statsminister Fredrik Reinfeldt hade pressträff i förra veckan och berättade vad moderaterna vill satsa på i höstbudgeten och framöver kunde vi glädjas åt att han tog upp två av de frågor som FöretagarFörbundet länge propagerat för: sänkt bolagsskatt samt lärlingssystem.

Det som diskuteras är en jobbpakt med syfte att få unga i arbete, framför allt de som aldrig kommer in på arbetsmarknaden. Tanken är att betydligt fler unga ska omfattas av yrkesintroduktionen och att staten bidrar till att stödja anställningar inom ramen för något som kan ses som ett lärlingssystem.

Finansdepartementet skissade i våras på en sänkning av bolagsskatten från 26,3 till 25,3 procent. Det skulle kosta 3,6 miljarder kronor. Men signaler från Allianspartierna tyder på att man sneglar på nivåer ner mot 20 procent. Det kommer dock sannolikt att ske i flera steg de kommande åren.

FöretagarFörbundet hoppas nu att politikerna också ser över de höga arbetsgivaravgifterna som utgör ett hinder för de minsta företagen att anställa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr