Positivt val för landets småföretagare

[one_half]

Igår förändrades förutsättningarna positivt för landets småföretagare, säger Per Lidström, ordförande för FöretagarFörbundet i en kommentar till valresultatet. Småföretagarnas ofta pressade situation har genom Alliansens seger nu alla möjligheter att förbättras genom det valmanifest som partierna gick till val på.

Vi konstaterar glädjande att flera av FöretagarFörbundets förslag i Handlingsprogram 2006, för ökat företagande och tillväxt, återfinns i Alliansens program. Äntligen har småföretagens behov hamnat i fokus, säger Per Lidström.

Alliansen har bland annat lovat att ta bort medfinansieringen i sjukförsäkringen samt återställa Förmånsrätten till 100 procent. En ekonomiskt lysande åtgärd då det kommer att underlätta kapitalförsörjningen till småföretagen i mycket stor omfattning, säkerheter för 10-tals miljarder som de tidigare berövats.

Vad vi nu främst saknar är en kraftfull sänkning av arbetsgivaravgifterna ned till Europanivå. Först då kommer förutsättningarna för en stabil och långsiktig tillväxt, kommenterar nya förbundssekreteraren Camilla Littorin.

[/one_half]

[one_half_last]

FöretagarFörbundets Handlingsprogram 2006 innehåller 10 viktiga steg för att verksamheten för sina över 30 000 medlemmar ska underlättas väsentligt:

  1. Inför småbolagsregler speciellt avsedda för småföretag
  2. Ta bort fåmansbolagsbeskattningen – 3:12 reglerna
  3. Program för ökat lokalt ägande
  4. Återkalla den Nya förmånsrättslagen
  5. Sänk arbetsgivaravgifterna med 15 procentenheter
  6. Privatisera sjukförsäkringen för näringslivet
  7. Program för ökade insatser inom teknik- och marknadsutveckling
  8. Rättssäkerheten i skatteprocesser måste stärkas
  9. Beivra osund offentlig konkurrens
  10. Inför ett komplett lärlingssystem

Per Lidström – Ordförande

[/one_half_last]

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Lämna ett svar

Stäng meny