Online-möten är framtiden

Thomas Herrmann har i ett sekel arbetat för att öka intresset för online-möten. Hans företag Open Space Consulting fick en rejäl skjuts när pandemin svepte över världen. Idag arbetar han hårt med att lära ut konsten att hålla resultatfokuserade möten via skärmen.

Thomas Herrman har mer att göra än någonsin och han tror att behovet kommer hänga i framöver. Resande sliter på miljön och tar mycket onödig tid i anspråk.

– Det går att ha minst lika meningsfulla möten online som fysiskt, om man använder sig av rätt metod.

När möten ska hållas via en skärm är strukturen viktigast. Pratar flera personer i munnen på varandra är samtalet omöjligt att hänga med i. Thomas brukar uppmana mötesdeltagarna rita upp en cirkel på varsitt papper, och placera varandra på rätt plats i ”rummet”. Han placerar en imaginär mikrofon i mitten av cirkeln och den som plockar upp mikrofonen får möjligheten att dela med sig. Fokus ligger på resultatet, och för att resultatet ska bli bra måste deltagarnas potential användas.

– Mina workshops för onlinemöten har fungerat bra i flera år, men de har varit hopplösa att sälja in fram till nu, säger Thomas Herrmann.

Han erbjuder tvåtimmars-kurser, men också längre utbildningar i hur man förbereder ett online-möte, hur man bjuder in deltagarna och ser dem, samt hur man knyter ihop samtalet. 

– Det här är framtiden, corona blev en skjuts, säger Thomas Herrman.

Text: Mia Sandblom

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr