Flera företag har blivit lurade på stora summor när de fått fakturor från sina leverantörer med felaktiga kontonummer, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

För drygt två veckor sedan slog ett företag larm om att en betalning på 2,5 miljoner kronor till Kina inte hade kommit fram. Det visade sig att de betalats till fel kontonummer.
Nu har ytterligare två företag drabbats av samma typ av bedrägeri. Bedragarna har troligen lyckats ta sig in i leverantörernas system och ändrat kontonumren på vissa fakturor.
I samtliga fall, två i Kina och ett i England, handlar det om gamla väl etablerade kontakter och därför har de svenska företagen inte haft anledning att ifrågasätta förändringar i kontouppgifterna.

Läs mer på HD: Ny bedrägeritrend hotar företag >>

N

Mycket förmånligt

Ett medlemskap späckat med småföretagaranpassade medlemstjänster och förmåner. Din egen inköpsavdelning, rådgivning, försäkringspaket och mycket mer.

N

Småföretagen är bra för Sverige

De allra flesta jobben och tillväxten skapas här. Vi driver opinion för att göra det bättre, enklare och tryggare för dem att utvecklas. Bra för småföretagen, bra för Sverige!

N

Av småföretagare, för småföretagare!

Vi fokuserar på de allra minsta företagen, soloföretagare och de med upp till tio anställda. Vi är själva småföretagare och vet hur verkligheten ser ut.