Nu är det dags för politiker att gå från ord till handling

2017-06-08  HELSINGBORG
Mats Assarsson ,ordförande FÖRETAGAREFÖRBUNDET
FOTO:STEFAN LINDBLOM/HBG-BILD
bild för fri publicering !

För många är hösten en nystart. I bästa fall kommer man tillbaka till jobbet fylld av energi efter flera sköna veckors ledighet då man kunnat ladda batterierna. Nu vet vi att många småföretagare knappt hinner eller har råd att ta semester, men jag hoppas att du ändå hunnit njuta av sommaren.Våra politiker har i många fall haft sommarlov som ofta är lite längre än en industrisemester. Å andra sidan jobbar de likt småföretagare sällan 40 timmar utan är ständigt närvarande eller uppkopplade på ett eller annat sätt.

Under hösten kommer vi på förbundet att bevaka hur våra politiker levererar på de punkter och löften som finns i januariavtalet. Det är nu det ska bli verklighet av de förbättringar som utlovats för småföretagen exempelvis att avskaffa värnskatten och slopad arbetsgivaravgift första två åren. En av punkterna var rutavdraget som höjdes den 1 juli 2019 till 50 000 kronor. Redan har man sett effekter av det i form av att fler nyttjar rutjänster. Enligt Skatteverket är det över en miljon svenskar som årligen använder rutavdraget.

Före sommaren lanserade vi också vårt nya näringspolitiska program som du hittar här, du hittar det också på vår hemsida. Dessutom levererade vi en konkret idé till politikerna. Vi anser att Sverige behöver en ny minister – en Småföretagarminister! Näringslivsministern har fokus på storföretagen.

Sveriges småföretagare behöver en dedikerad minister som helhjärtat ägnar sig åt att göra det enklare att driva små företag, bättre och mer attraktivt att vara småföretagare och tryggare för alla entreprenörer som vågar starta nya företag och bidrar till samhället med nya jobb och skatteintäkter. Ge oss en småföretagarminister snarast!

När nu politikerna ska leverera på januriöverenskommelsen vore det bra med någon på insidan. En man eller kvinna som brinner för småföretagarnas verklighet och kan fungera som en blåslampa varje dag. Och ha koll på att inte omvandlingen av LAS begravs i en utredning.

Vi på Företagarförbundet kommer i alla fall att göra vad vi kan för att få fler av våra folkvalda att inse vilket värde småföretagarna ger landet varje dag och vilken potential det finns i att stimulera och uppmuntra företagare. Det som är bra för småföretagarna är bra för Sverige.

MATS ASSARSSON

ORDFÖRANDE FÖRETAGARFÖRBUNDET 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr