Dicopay – Pengar på kontot direkt när jobbet är gjort

Gruppbild

Vad erbjuder Dicopay Sveriges småföretagare?
Pengar på kontot direkt när jobbet är gjort.

Hur då menar du?
Vi såg att många småföretagare hade det svårt med likviditeten och ekonomin trots att de gör ett rasande gott jobb och trots att deras affärsidé är bra! Det visade sig bero på att förvånansvärt många småföretagare väntar länge med att skicka sina fakturor efter att jobbet är gjort.  Ibland flera veckor och vissa faktiskt många månader. Varför då? Jo, för att fakturering ofta är både tidskrävande och trist. Pappersunderlag och lappar skall skrivas rent. Faktureringsprogram som kräver att man sitter vid en dator. Mail och underlag ska skickas till bokföringsbyrån. Många företag vittnar dessutom om att en del underlag tappas bort och att man därför inte fakturerar alls för det utförda jobbet! 

Det här ville vi göra något åt, så vi tog fram en app där du superenkelt kan fakturera direkt i din smartphone så fort jobbet är gjort. Gärna direkt på plats när jobbet är klart eller i bilen innan du kör hem för dagen. Att fakturera och få betalt skall vara kronan på ditt dagsverke och genom att göra det enkelt så blir ditt arbete roligare och företaget lönsammare!

Direkt när du fakturerat kan du välja om du vill ha betalt direkt eller om du vill ställa ut en faktura på 10-30 dagar. Väljer du att få betalt direkt så har du pengarna på kontot redan nästa dag. Din kund kan då också välja betalsätt i form av faktura, delbetalning eller kort.

Det låter ju faktiskt enkelt vad kostar detta?
Ingenting faktiskt, i de fall du väljer att fakturera och vänta på pengarna till förfallodatum. I de fall du väljer att ha pengarna på kontot dagen efter tar vi en avgift om 3,9 %.

Men vi är ju partners?
Ja – Företagarförbundets medlemmar har ett VIP pris redan från start på 2,9%.

Hur står sig det priset mot konkurrenter?
Det är ett marknadsmässigt pris som står sig bra. Vi är inte billigast, men jag vågar påstå att vi är enklast och det är det som gör att företagaren får gjort sin fakturering och inte behöver oroa sig för att få betalt. Dessutom erbjuder vi flera betalningsalternativ för företagets kund, som kan välja att betala mot faktura, delbetala eller betala med kort. Allt detta ingår i vår tjänst från start.  

Ni är relativt nystartade, drygt ett år gamla, hur har responsen på tjänsten varit?
Oerhört positiv. Vi har flera kunder som kommenterat ”Det var så enkelt att jag trodde jag gjort fel”. Det gör oss oerhört glada eftersom vi vill göra det busenkelt att ta betalt.

En del företag har kommit in med önskemål om vidareutveckling i form av direkt integration med bokföringssystem. Idag skickas ett bokföringsunderlag i digital form som mail till företagaren eller redovisningsbyrån. Inom kort kommer vi att lansera en direkt integration med de största systemen.

Företagarförbundet önskar Dicopay lycka till och ser fram emot att höra vad medlemmarna säger om tjänsten. Fakturera och få betalt på mindre än en minut var det…

Läs mer och testa Dicopay här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr