Louise Hoffsten: Jag kommer från en företagarfamilj

Musikern, författaren och föredragshållaren Louise Hoffsten bestämde sig redan i unga år för att ägna sitt liv åt det fria skapandet som blivit hennes affärsidé. Trots en kronisk sjukdom har hon lyckats hålla lågan uppe och receptet för framgång är att ha flera strängar på sin lyra.

– Men visst har det hänt att jag tänkt att jag borde ha skaffat mig en ordentlig utbildning och ett vanligt jobb. Men nu är det alldeles för sent, säger hon med ett glatt skratt när hon tar en kort paus från planerandet av vårens miniturné.

Under de senaste decennierna har Louise Hoffsten varit ett känt ansikte som dykt upp i många olika sammanhang, dels som sångare i band som till exempel Sky High och i egna konstellationer, men även i tevesammanhang som Stjärnorna på Slottet och Melodifestivalen.

– Min pappa var egenföretagare och sa alltid till mig att jag aldrig skulle lägga alla ägg i samma korg, och det är ett råd som jag haft oerhörd stor nytta av under min karriär. Musikbranschen är allt annat än säker och därför har jag sett till att göra andra saker vid sidan om, säger hon och tillägger att det är just detta som gjort att hon under alla år kunnat försörja sig på sin verksamhet.

– Min absoluta mardröm är att min kreativitet ska slockna, och det bästa sättet att förhindra det är att bedriva växelbruk på samma sätt som lantbrukarna gör. De vet att det inte går att odla potatis på samma jordlott hela tiden, då försvinner all näring i jorden. På samma sätt är det med kreativa yrken, man måste våga prova nya uttrycksformer för att på så sätt få inspiration till att gå vidare.

Musiken men även företagandet har hon fått med sig sedan barnsben då hennes far Gunnar Hoffsten inte bara var orkesterledare och spelade trumpet och piano, han drev även två musikaffärer i hemstaden Linköping – Speldosan och SkivCity.

Detta är ett utdrag ur en intervju med Louise Hoffsten ur senaste numret (FF 1/16) av medlemstidningen Fria Företagare. Bli medlem idag så får du nästa nummer direkt hem i brevlådan >>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr