Löfven lägger fram försiktig regeringsförklaring

Stefan_Löfven_(2019-04-09)_02

En tunn regeringsförklaring utan nya politiska utspel kom från Statsministern under tisdagen. Med fokus på coronainsatser som gjorts blickade Löfven framåt och menade att det är viktigt att Sverige håller ihop. Han poängterade att företagen har en viktig roll för svensk välfärd och för svenska jobb, men samtidigt snuddar han vid att nu är bidragstiden slut och nu är fokus på återstart av ekonomin.

– Nu börjar omställningen från krispolitik till långsiktiga investeringar, sade Löfven i sin regeringsförklaring.

Särskilda satsningar för att förbättra förutsättningarna för besöksnäringen och dess återhämtning lovade Statsministern. Därtill hur viktigt det är att flyget hålls under vingarna men att det sker klimatsmart.

LAS

– Arbetsrätten ska moderniseras och anpassas till dagens arbetsmarknad, samtidigt som balansen mellan parterna ska upprätthållas, sade statsministern.

Därtill lovade statsministern att regeringen kommer att lägga förslag om arbetsmarknadens parter når en överenskommelse om lagen om anställningsskydd.

Kunskapslyft och arbetsförmedling

Statsministern lägger fram kunskapslyft och en reformerad arbetsförmedling som viktiga åtgärder för att skapa jobb och få ner arbetslösheten.

Läs mer på Alltinget.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr