Lästips för hängmattan

pexels-element5-1370298

Sommaren är här! Under ledigheten har de flesta av oss mer tid för läsning än normalt. Därför tipsar vi här om böcker som kan passa dig som har några veckor i hängmattan eller på stranden att se fram emot.

1. ”Klokfaktorerna : 10 förmågor som förenar 100 framgångsrika ledare” av Svante Randlert.

Svante Randlert har låtit AI och ledande analysföretag granska 100 djupintervjuer med framgångsrika ledare. Resultatet är en superformel som presenteras i boken – med 10 klokfaktorer som är gemensamma för de framgångsrika ledarna. 

2. ”Jaget före laget” av Johan Fallby och Markus Johannesson.

Författarna är för detta elitidrottare som numera arbetar med bland annat ledarskapsutbildning och företagsutveckling. Boken tar dig bortom de slitna idrottsklyschorna och visar hur metoder från idrottspsykologisk forskning och elitidrottsmiljöer kan överföras till arbetslivet för att stödja bättre och mer hållbara prestationer. Boken är för alla chefer eller ledare, oavsett nivå.

3. ”B2B-boken : 7 steg till digital dominans” av Linda U Johansson och Niklas Helgesson.

Författarna har båda jobbat mer än 20 år med e-handel och sett hur branschen utvecklat sig. Boken är skriven för B2B-företag som vill anpassa sig till den ökade digitaliseringen för att vara konkurrenskraftiga. 

4. ”Tillitsprincipen : 12 vägval för kreativa och modiga organisationer” av Louise Bringselius.

Felfinneri, syndabockstänkande och detaljstyrning präglar många organisationer idag. Författaren och forskaren Louise Bringselius förespråkar istället att man med tillit som grund kan skapa modiga och kreativa företag. Med tillit kan styrande bli stödjande, hierarki bli samarbete och reaktiv brandsläckning bli förebyggande insatser.

5. ”Framgångsrik försäljning : från bra till världsklass” av Johand Lindahl och Joakim Hedström.

En bok skriven för alla som träffar kunder. Johan Lindahl har arbetat mer än 20 år med försäljning och ledarskap och förmedlar här verktyg som kan användas direkt för att förbättra säljresultatet. 

Text: Stefan Hedner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr