Kritiken ökar mot Baylans passivitet

Företagarförbundet  Mathias

Företagarförbundet har kritiserat näringsminister Ibrahim Baylan för att vara osynlig under krisen. Nu sluter fler upp i kritiken. Centerpartiets näringspolitiska talesperson Helena Lindahl säger till Dagens Industri:

– Politiken har avsatt krismedel till att rädda företag och jobb. Det är inte okej att pengarna sitter fast i ett stödsystem, i stället för att hjälpa företag som befinner sig i en desperat situation.

Över 40.000 företag väntar fortfarande på besked om permitteringsstöd från tillväxtverket från period tre. Och på frågan om det var fel att låta Tillväxtverket administrera permitteringssstöden säger Helena att företagen inte är hjälpta av att politiken diskuterar rätt eller fel. Istället bör fokus vara på att få ut den utlovade hjälpen, att betala ut pengarna så snart som möjligt och att hellre fria än fälla i denna process. I efterhand kan man därefter börja kontrollera att pengarna betalts ut rätt.

”Ministern måste ta sitt ansvar och säkerställa att stöden kommer fram i tid. Företagen har rätt att få veta vari problemet ligger, vad Ibrahim Baylan gör åt det och när systemet kommer att fungera bättre. I dag möts de snarare av passivitet”, säger Helena Lindahl (C) till Dagens Industri: 

Näringsutskottet har kallat till sig Näringsministern under torsdagen för att få svar på vad han gör för att få ordning på senfärdigheten. Under nästa vecka är Tillväxtverkets och Skatteverkets generaldirektörer kallade till utskottet för att svara på vad de gör för att den utlovade hjälpen kommer fram.  

Läs mer här

eller på dagens industri här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr