Ica handlare överger PostNord

Paket

Dagens Nyheter och flera lokaltidningar i landet rapporterar om att ICA handlare runt om i Sverige överger PostNord och slutar lämna ut paket från PostNord.

 

Black Friday och Julhandeln med stora volymer av paket  har fått flera ICA handlare i landet att krokna. Det är inte ersättningen från PostNord som är fel utan snarare att utrymmet för att lagra paketen saknas eller tar för mycket försäljningsyta från butiken. Dessutom kräver pakethanteringen resurser av personal. I och med att näthandeln verkar fortsätta växa så kommer ytterligare yta att krävas och det leder till att de självständiga handlarna inte förnyar sina avtal med PostNord.

Coop ser samma tendenser och Nichlas Olofsson, Affärsområdesdirektör för inköp och kategori säger till DN att bekymren är större i storstäderna än på landsbygden.

Annette Rihagen, ansvarig för Postnords ombudsnät säger vidare till DN att PostNord ser över distributionsnätet och att det kommer att krävas nya lösningar för att hantera tillväxten från E-handeln. Paketutlämningsställen i gallerior, hemleveranser, paketskåp och paketrobotar är några av alternativen som testas av PostNord.

Totalt räknar hon med att de kommer behöva få fram minst 140 nya servicepunkter under 2019. Lika många som förra under 2018.

Läs mer 

 

Fotnot. I dagsläget rapporterar ICA att det är ett 15 tal butiker som inte förnyat avtalet medan fortfarande ca 760 butiker har avtal med PostNord.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr