Hög tid att regeringen vaknar kring 3:12 reglerna

Utredningen om de nya 3:12-reglerna har fått skarp kritik från alla företagarorganisationer inklusive Företagarförbundet Fria Företagare. Förslaget nästan uteslutande höjda skatter för småföretagare och entreprenörer genom kraftiga försämringar av förenklingsregeln. Nu växer också det politiska motståndet. Moderaterna och centern har tidigt tagit avstånd från förslaget. Nu har dessutom regeringen drabbats av interna strider då Miljöpartiet försöker stärka sin småföretagarprofil och kräver att delar av förslaget dras tillbaka. Det finns bara en vettig reträttväg för regeringen nu och det är att kasta hela utredningen i papperskorgen.

Finansminister Magdalena Andersson försökte försvara förslaget med svepande formuleringar om att ”Det handlar om människor som har väldigt höga inkomster som utnyttjar 3:12-reglerna och lägger sina styrelsearvoden i bolag i stället för att ta ut det som inkomst för att på så sätt undvika beskattning.”
Ett uttalande som visar att finansministern har väldigt dåligt insikt i hur verkligheten ser ut för de 400 000 ägare till fåmansbolag som faktiskt är de som drabbas av höjd skatt.
Jag tror att det är väldigt få av våra medlemmar som känner igen småföretagare i beskrivningen ”människor med väldigt höga inkomster”. Däremot är det en beskrivning som stämmer in på alla medlemmar i regeringen.

/ Mats Assarsson, ordförande

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Lämna ett svar