Det har knappast undgått någon att det stormat kring Tillväxtverket och dess generaldirektör Christina Lugnet. Det har rapporterats om hur 16,5 miljoner kronor, sedan 2010, använts för representation, seminarier och utbildningar på verket som har 300 anställda. Ofta med dyra middagar på fina restauranger.

Lugnet har omplacerats till andra uppgifter och en ny generaldirektör ska rekryteras. Dessutom har skandalen väckt frågan om Tillväxtverkets arbetsuppgifter och om de resurser verket har kan användas på bättre sätt när det gäller att främja företagandet i Sverige.
Ett sätt att påverka vad de jobbar med är att lämna förslag till regelförenklingar som kan underlätta för företagen, vilket man kan göra på enklareregler.se

SvD: Lugnet får sparken

N

Mycket förmånligt

Ett medlemskap späckat med småföretagaranpassade medlemstjänster och förmåner. Din egen inköpsavdelning, rådgivning, försäkringspaket och mycket mer.

N

Småföretagen är bra för Sverige

De allra flesta jobben och tillväxten skapas här. Vi driver opinion för att göra det bättre, enklare och tryggare för dem att utvecklas. Bra för småföretagen, bra för Sverige!

N

Av småföretagare, för småföretagare!

Vi fokuserar på de allra minsta företagen, soloföretagare och de med upp till tio anställda. Vi är själva småföretagare och vet hur verkligheten ser ut.