Kriminell-Fotolia_8607952_XS-1344933110110Utpressning mot företagare har ökat de senaste åren. Helsingborgs Dagblad skriver om en företagare som misshandlades med järnrör av fem-sju personer. Bakgrunden: en tvist om en hyra.
Polisen lade ner utredningen några dagar senare trots att företagaren kunde namnge flera av dem som misshandlat honom.
– Tvister är den vanligaste bakgrunden till när företagare blir inblandade i utpressning, säger Johanna Skinnari, forskare på Brottsförebyggande rådet.
Johanna Skinnaris råd till de som utsätts för utpressning är att de polisanmäler. I höst förväntas en rapport från Brå om “Otillåten påverkan av företagare” vara klar och den ska ligga till grund för en handbok för poliser som utreder utpressning mot företagare.

HD: Företagares tvister bakom utpressning

HD: Utsatt vår våld och hot

N

Mycket förmånligt

Ett medlemskap späckat med småföretagaranpassade medlemstjänster och förmåner. Din egen inköpsavdelning, rådgivning, försäkringspaket och mycket mer.

N

Småföretagen är bra för Sverige

De allra flesta jobben och tillväxten skapas här. Vi driver opinion för att göra det bättre, enklare och tryggare för dem att utvecklas. Bra för småföretagen, bra för Sverige!

N

Av småföretagare, för småföretagare!

Vi fokuserar på de allra minsta företagen, soloföretagare och de med upp till tio anställda. Vi är själva småföretagare och vet hur verkligheten ser ut.