Hemkörning av mat – helt ny nisch för taxiföretag i coronatid

Trossö Taxi har hittat en ny nisch och erbjuder nu hemkörning av matkassar och restaurangmat.

När coronakrisen slog till på allvar tappade Trossö Taxi i likhet med de flesta andra taxiföretag i stort sett samtliga kunder. För Petrit Elezi som driver företaget innebar det att han omg.ende tvingades säga upp två anställda. Nu har han tillsammans med Ica Maxi i Karlskrona, restaurangen Sumo Sushi samt EU-projektet Elbilslandet Syd hittat en lösning som gagnar alla parter. Kunder beställer via nätet matkassar som plockas av Maxis anställda eller färdiglagad mat från Sumo Sushi, och sedan får Trossö Taxi uppdragen att köra ut beställningarna.

”Om vi inte hade kört ut matkassar skulle vi ha tappat upp till 90 procent av omsättningen”

– Om vi inte hade kört ut matkassar skulle vi ha tappat upp till 90 procent av omsättningen. Nu handlar det om cirka hälften, säger Petrit Elezi som konstaterar att körningarna gör det möjligt för företaget att överleva.

Eftersom han sedan länge använt elfordon i verksamheten gagnas dessutom miljön eftersom det blir förre transporter som görs med fossildrivna fordon.

Varje dag kör Trossö taxi ut upp till 50 matkassar och Petrit Elezi ser nu ljusare på framtiden, inte minst med tanke på att verksamheten fått ett nytt ben att stå på

TEXT: ANNA SVENSSON

FOTO: NICLAS HAAKMAN

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Lämna ett svar