Hemkörning av mat – helt ny nisch för taxiföretag i coronatid

Sidor från FF 2020-3 LOW_UR-1

Trossö Taxi har hittat en ny nisch och erbjuder nu hemkörning av matkassar och restaurangmat.

När coronakrisen slog till på allvar tappade Trossö Taxi i likhet med de flesta andra taxiföretag i stort sett samtliga kunder. För Petrit Elezi som driver företaget innebar det att han omg.ende tvingades säga upp två anställda. Nu har han tillsammans med Ica Maxi i Karlskrona, restaurangen Sumo Sushi samt EU-projektet Elbilslandet Syd hittat en lösning som gagnar alla parter. Kunder beställer via nätet matkassar som plockas av Maxis anställda eller färdiglagad mat från Sumo Sushi, och sedan får Trossö Taxi uppdragen att köra ut beställningarna.

”Om vi inte hade kört ut matkassar skulle vi ha tappat upp till 90 procent av omsättningen”

– Om vi inte hade kört ut matkassar skulle vi ha tappat upp till 90 procent av omsättningen. Nu handlar det om cirka hälften, säger Petrit Elezi som konstaterar att körningarna gör det möjligt för företaget att överleva.

Eftersom han sedan länge använt elfordon i verksamheten gagnas dessutom miljön eftersom det blir förre transporter som görs med fossildrivna fordon.

Varje dag kör Trossö taxi ut upp till 50 matkassar och Petrit Elezi ser nu ljusare på framtiden, inte minst med tanke på att verksamheten fått ett nytt ben att stå på

TEXT: ANNA SVENSSON

FOTO: NICLAS HAAKMAN

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr