Företagen ser med optimism på hösten

pengar kurva

SEB:s Företagarindikator, som visar företagares syn på verksamheten de kommande tre månaderna, ökar från 22 till 26 enheter i augusti. Samtidigt minskar de ekonomiska indikatorerna, som visar utvecklingen under den senaste månaden jämfört med föregående månad. Omsättningen minskar från plus 2 till minus 3 och arbetstiden minskar från 0 till minus 5. Likviditeten minskar från förra månadens balansmått på 7 till 2 i augusti. Det visar den senaste månadens Företagarindikator.

Andelen företag som ser positivt på framtiden ökar med en procentenhet, från 33 till 34 procent.

– En stark ekonomisk återhämtning i kombination med lättare restriktioner ger stöd till företagarnas växande optimism. Landets enmansföretagare är med andra ord redo att ta sig an hösten och kommer dra sitt strå till stacken för att komma tillbaka till nivåer före pandemin, säger SEB:s Privatekonom Américo Fernández i pressmeddelandet.

Han menar att det är väntat att de ekonomiska indikatorerna, som mäter omsättning, likviditet och arbetstid, backar under semesterperioden. När sommaren och semestern är över väntas dessa också vända uppåt igen.

Läs pressmeddelande från SEB här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr