Företagarnas vd ”En av de sämst implementerade reformerna någonsin”

I veckan presenterade Finansminister Magdalena Andersson (S) utfallet av de många ekonomiska stöd och åtgärder som regeringen genomfört under pandemin. Men det låter bättre än vad det är enligt många företagare, som blivit utan på grund av besvärlig och senfärdig administration från myndigheter samt undantag och villkor som utestänger det stora flertalet från stöden.

Regeringen har totalt aviserat långt över 300 miljarder kronor i stöd till näringslivet, men enligt organisationen Företagarna har endast strax över 35 miljarder betalats ut. De menar att korttidspermitteringen i första hand är ett stöd till de anställda och räknar inte med det stödet.

– Jag tror att det är en av de sämst implementerade ekonomiska reformerna i modern svensk historia, säger Företagarnas vd Günther Mårder.

Nu börjar röster höjas som ifrågasätter om regeringens ambition att rädda företag och arbeten varit ärlig och på riktigt eller om det mest varit taktiska utspel och ”tomma ord”

– Frågan är om regeringen har haft den fulla ambitionen att få ut de här pengarna. Då hade man sannolikt instruerat myndigheterna att arbeta på ett annorlunda sätt, säger Günther Mårder.

Finansminister Magdalena Andersson tillbakavisar kritiken i SVT och säger:

– Absolut inte. Vi har ju aviserat de här stöden för att vi vill rädda svenska företag och svenska jobb.

Läs mer på SVT.se

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Lämna ett svar