Företagares sociala trygghet

Trygghet_framsida-1253269402749Regeringen presenterade den 18 september 2009 en rad förslag kring hur företagares sociala trygghet kan stärkas. Förslagen har sin grund i den utredning som presenterades under 2008, ”Trygghetssystemen för företagare”.

I denna kortrapport sammanfattar vi och kommenterar de förslag Regeringen nu kommit med, och jämför samtidigt utredningens och Regeringens förslag för att se hur de skiljer sig åt. FöretagarFörbundet sätter också betyg på de individuella förslagen.

Sammantaget anser vi att de totalt tio förslagen är mycket välkomna. De innebär bland annat att det blir lättare att få ut A-kassa utan att behöva likvidera sitt företag, att den som provar företagande under ett uppbyggnadsskede får behålla sin trygghet från sitt tidigare jobb under längre tid och att reglerna för föräldrapenning inte längre ska räkna med att företagare jobbar sju dagar i veckan.
En mycket viktig nyhet för både anställda och företagare i små företag är också att förslaget innehåller ett högkostnadsskydd i sjukförsäkringen.

Läs rapporten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr