Flera arbetsgivare vill ha seniorer

Happy senior man listening music playlist app and drinking coffee at early morning time - Technology, trendy lifestyle,  and joyful elderly lifestyle concept - Focus on headphones

Alltfler pensionärer väljer att arbeta efter 65 år ålder…

Och företagen vill gärna anställa dem. Flera olika faktorer samverkar och gör att seniorer väljer att arbeta efter 65 år ålder.

Det är just nu ett stort tryck på att hitta arbetskraft och kompetens. Seniorer har lång erfarenhet och kompetensen för många av dagens yrken finns definitivt där.

Samtidigt är pensionssystemet urholkat och för många att gå från arbetsinkomst till pension kan vara ett väsentligt inkomstbortfall. Bättre att arbeta några år till och dryga ut kassan och spara på pensionskapitalet.

70 är de nya 50. Det vill säga att dagens 70 åringar har fysik och mental hälsa som en 50 åring hade på 70 talet. vilket såklart ställer krav på stimulans för en senior idag och eftersom hälsan finns där känns det bra att kunna göra nytta.

Social samvaro är ytterligare en faktor. Många identifierar sig med sitt arbetet och att arbeta innebär att man umgås och träffar kollegor eller kunder vilket för många upplevs positivt.

Läs mer här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr