Fler och fler kvinnor blir ”byggare”

1CBEC48B-50CE-4290-8318-7EDF554F42B6

Andelen kvinnor som väljer att arbeta i byggbranschen ökar stadigt. Nu är 1 av 10 personer en kvinna i hela branschen och det är en ökning med över 30 procent sedan 2015.

Det är positivt att fler kvinnor söker sig till byggbranschen. Det visar att det går att locka till sig kvinnor om man vill. Vi kan inte bara rekrytera från halva befolkningen om vi ska klara av att rusta Sverige för 11 miljoner invånare 2025. Säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd för Sveriges Byggindustrier

Om utvecklingen fortsätter i samma riktning så är andelen kvinnor och män lika stor om 20 år.

Flera olika projekt har startats de senaste åren för att locka fler kvinnor till byggbranschen. Ett av dem är Ikano Bostads ”Hentverkarna” som startade 2017 och är ett lärlingsprogram för kvinnor. Initiativet skall leda till en bättre arbetsmiljö med fler perspektiv, vilket i sin tur skall leda till ökad tillväxt.

– Vi tror på blandade arbetsplatser för män och kvinnor och Hentverkarna är ett steg i att uppnå det. Det ger en bättre arbetsmiljö och fler perspektiv, vilket i sin tur leder till en ökad lönsamhet och fortsatt tillväxt, säger Anders Leander som är projektledare för Hentverkarna på Ikano Bostad.

Läs mer här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr