Finansministern hotar med ökade kapitalskatter – riskkapitalet tvekar

Magdalena Andersson uttalade sig i början av maj om att kapitalskatterna borde höjas. Det skapar osäkerhet bland riskkapitalister som håller tillbaks kapital. Det är slutsatsen i en rapport som tagits fram av svenska riskkapitalföreningen SVCA. Istället borde regeringen enligt SVCA förbättra kapitalbeskattningen för att få in mer riskkapital och därmed utveckla fler och befintliga svenska startups. Allt enligt Elisabeth Thand Ringqvist som är ordförande i SVCA.

Svenska och internationella investerare, som pensionsfonder och försäkringsbolag, tvekar, så signalerna när det gäller kapitalbeskattning får otroligt snabbt konsekvenser”, säger Elisabeth Thand Ringqvist.

Tillväxt för både företag och arbetstillfällen

Enligt rapporten så visar de bolag som tagit in riskkapital på en tillväxt om 13 procent fem år efter det att riskkapital tagits in. Detta skall ställas emot en tillväxt om endast tre procent för övriga bolag. Vidare så genererar bolag med riskkapital en arbetskraftstillväxt på 11 procent medan övriga bolag bara kan visa upp en procents tillväxt för jobben.

Läs mer här

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Lämna ett svar