Finansministern försöker smyghöja räntan på lånestödet!

Företagarförbundet  Mathias

Regeringen gav före jul besked om att möjligheten att få anstånd med skatt och arbetsgivaravgifter för de företag som är hårt utsatta likviditetsmässigt till följd av restriktioner, och för de företag som väntar på stöd som ännu inte utbetalats. Denna möjlighet fanns även i krisen inledning i våras och räntan var då 3,4 procent. Nu vill finansministern höja räntan till 4,9 procent till de hårt utsatta företagen.

Regeringen vill slå mynt av sina myndigheters långsamma hantering

Mathias Rebane, näringspolitisk talesperson Företagarförbundet

Det är ett mycket fult spel som Magdalena Andersson spelar här säger Mathias Rebane, näringspolitisk talesperson, Företagarförbundet. Väldigt många företag som söker anstånd är tvingade till detta till följd av myndigheters långsamma hantering av stöd och utbetalningar av dessa. Att då regeringen vill slå mynt av sina myndigheters långsamhet och ”passa på” att ta in extra ränteintäkter på detta skulle vissa personer kalla ”Maffiametoder”, och oavsett vad det kallas så är det minst sagt anmärkningsvärt enligt Mathias Rebane.

Företagarförbundet har skrivit till finansministern och politiker som har makt att påverka detta för att stoppa den orättfärdiga höjningen.

Läs mer här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr