Det saknas inte idéer!

Naturerlebnispfad Ofterschwang

Det startades faktiskt fler nya företag under 2020 än 2019! Om det beror på att människor blivit av med arbetet och enda chansen är att starta eget eller om det är andra faktorer som ligger bakom vet vi inte. Men att det finns driv, lust och idéer för företagande är båda roligt och nödvändigt om Sverige skall klara av att hålla ner arbetslösheten.

För alla er som funderar på att starta nytt eller ett företag till så har det säkert redan rotats en och annan idé. En lucka i marknaden som ingen ännu fyllt. Ett behov som uppstått i samband med att pandemin förändrat våra vanor. En nedlagd verksamhet som behöver ersättas på ett eller annat sätt.

De flesta idéer är inte nya utan ”nygamla”, det vill säga en gammal ide som förfinats eller justerats, eller två idéer som förenats till en. Stora fartyg är ingen ny idé, inte heller fallskärmar, men att sätta fallskärmar i fören på fartyget för att spara bränsle blev en helt ny idé.

Två gamla idéer som kombinerats

På Vismas sajt hittade vi 31 spännande affärsidéer som kan inspirera nya och gamla entreprenörer. Till exempel Utbildare på nätet, behovet ökar hela tiden och marknaden är mogen. Delningstjänster, att dela på resurser är stekhett. Alltifrån kontor, bilar, verktyg, husvagnar, båtar, utrustning för diverse aktiviteter på för privatpersoner och för företag. Exploatera upplevelser på hemmaplan, behovet för att uppleva består och efter krisen har väldigt många upptäckt att de inte behöver resa runt jorden för att uppleva.

Klicka in på Vismas sida nedan för ytterligare 31 idéer

Ta del av Vismas 31 affärsidéer här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr