Endast 1000 företag har sökt krångligt omsättningsstöd!

39 miljarder till småföretagen i omsättningsstöd är utlovat av regeringen. Första dagen ansökte 900 företag och andra endast 86 företag.

– En del småföretagare kan nog uppfatta det som krångligt att ansöka. Det är en hel del uppgifter som ska lämnas tillsammans med ansökan, säger Eva Bodén, verksamhetsutvecklare på Skatteverket, till TT.

Skatteverket har förberett sig på en stor mängd ansökningar och tagit fram automatiserade rutiner med beräkningstjänst för företagen. De menar också det är för tidigt att säga om det fortsatt kommer att vara få ansökningar eller om ansökningarna tar fart efterhand upp emot de 180 000 företag som kan vara aktuella enligt regeringens beräkningar. Stödet är öppet att söka fram till den 31 augusti.

– Vi har skapat ett maskinellt system för att hantera detta. Vår ambition är att det företag som kommer in med en ansökan som är fullständig och korrekt ska ha bidragspengarna inom en vecka, säger Eva Bodén till TT.

För ansökningar över 100 000 krävs en revisors intyg, och det kan vara en anorakerna till att det ännu inte trillat in fler ansökningar. Det kan också leda till svårigheter för företagen att få tag i sin revisor under sommaren samtidigt som det kommer att kosta pengar för revisortjänsterna.

Läs mer här

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Lämna ett svar