Elprisstöd före årsskiftet?

3sp 19 Mathias

Turerna om det utlovades elprisstödet har varit flera. 90 miljarder till hushåll och företag sa Mikael Damberg före valet. Ulf Kristersson lovade ett stöd redan 1 november. Svenska kraftnät har sagt att deras uppdrag som var att ge förslag på hur ett stöd kan fungera skall vara klart den 15 november. Nu säger Svenska kraftnät att ett stöd kan vara på plats och utbetalas före årsskiftet.

I uppdraget som Svenska kraftnät fick av regeringen låg att utbetalningar av stöd skulle kunna ske nästa år, men nu säger myndigheten att det kan bli tidigare än så.

– Det är inte låst till att det ska ske under 2023, utan det kan bli någon gång i år eller nästa år, säger Malin Stridh, som är avdelningschef för elmarknad på Svenska kraftnät.

Retroaktivt stöd

Enligt utsago från moderaterna skall stödet även gälla retroaktivt från den första augusti. I och med det löftet menar moderaterna att det då spelar mindre roll när exakt stödet kommer att utbetalas.

Mathias Rebane som är näringspolitisk talesperson på Företagarförbundet understryker att både löftet om retroaktivt stöd och snabb utbetalning är viktig.

Företagen behöver pengar att betala sina elräkningar nu, annat hotar konkurser!

Läs mer på tidningen näringslivet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr