Borg ger upp för lätt – brist på åtgärder för att rädda jobb

[one_half]

Sveriges småföretagare har all anledning att efterfråga stimulansåtgärder för att behålla anställda samt göra det billigare att anställa. Men i regeringens föreslagna Vårproposition avfärdar finansminister Anders Borg allt för lättvindigt nya åtgärder för att förhindra att människor blir av med jobbet.

Istället för att ge upp och ensidigt lägga all energi på eftersläckning borde Regeringen också försöka bekämpa branden och rädda de jobb som nu hotas av krisen.

– ”FöretagarFörbundet förordar en generell sänkning av arbetsgivaravgifterna. En sådan åtgärd skulle göra det billigare att behålla anställda för alla företag och offentliga arbetsgivare. På grund av det ekonomiska läget finns knappast något lönetryck uppåt i ekonomin som skulle kunna äta upp den jobbräddande effekten”, säger Camilla Littorin, förbundssekreterare på FöretagarFörbundet.

Anders Borg och Sven-Otto Littorin förklarar i dag på DN Debatt att:

”Det är mer effektivt att använda resurser för aktiva åtgärder än breda efterfrågestimulanser.”

[/one_half]

[one_half_last]

– ”Att Anders Borg avfärdar nya åtgärder för att hindra företagskonkurser och uppsägningar för att istället helt koncentrera sig på AMS-åtgärder är därför en stor besvikelse.
Det är alltför tidigt att ge upp brandbekämpningen och gå över till eftersläckning. Ett flerårsprogram för sänkta arbetsgivaravgifter skulle göra mycket för att skapa starkare svenska småföretag.”, säger Per Lidström, förbundsordförande, FöretagarFörbundet.

FöretagarFörbundet anser att lättnader som gör det möjligt för alla arbetsgivare att behålla människor i arbete kan göra att den ekonomiska nedåtgående spiralen avtar i styrka.

För mer information:

Camilla Littorin, förbundssekreterare, FöretagarFörbundet
Tel: 070-553 66 70
e-post: camilla.littorin@ff.se

Per Lidström, förbundsordförande, FöretagarFörbundet
Tel: 070-372 08 40
e-post: per.lidstrom@ff.se

[/one_half_last]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr