Bättre resultat – med glädje på företaget

E54C617A-DC99-4568-897B-33D667356E4A

Endast 37 procent känner glädje på jobbet enligt en internationell undersökning. Alex Liu på konsultfirman AT Kearney menar att hela 90 procent dock förväntar sig att kunna känna glädje på sin arbetsplats.

Av den anledning skall du som företagare skapa en arbetsplats med plats glädje – om du vill behålla personal, annars är risken stor att de ser sig om efter en plats där de har roligare helt enkelt. Lön i alla ära men trivsel och meningsfullhet på jobbet spelar en större och större roll.

Alex Liu menar att man kan tänka och organisera en arbetsplats som ett fotbollslag. Ett lag som spelar på sin yttersta förmåga, när varje spelare ger allt, lyfts ytterligare ett snäpp uppåt. Framgång och glädje kickar helt enkelt igång varandra. Och med spelare/anställda som ger det lilla extra kommer också den där lilla extra lönsamheten.

Det man kan ta med sig från fotbollsplanen mer är själva spelupplägget:

  1. Tydligt ansvar – vem gör vad! Vi människor är bra på olika saker och det är klokt att förstärka och utnyttja det människor är bra på istället för att kräva att de skall bli bättre på det de är mindre bra på. När laget är fulltaliga med olika styrkor funkar lagmaskinen och når sina mål.
  2. Stärk prestationen. När man har harmoni och jobbar ihop i laget stärks prestationerna – och glädjen ökar. Lagkänslan skapar sammanhållning och vi anstränger oss mer för varandra..
  3. Ge beröm för allas insatser. Ofta är det anfallaren som slår bollen i mål och får det mesta berömmet. Men hela laget bakom har byggt upp spelet och fått fram bollen till anfallaren i position. Glöm inte bort att berömma alla insatser som är berömvärda!

Läs mer här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr