Åtta av tio småföretagare är felförsäkrade

Åttio procent av alla småföretagare saknar ett fullgott försäkringsskydd och konsekvensen av att vara felförsäkrad kan i värsta fall vara konkurs. Den traditionella företagsförsäkringen har de flesta småföretagare koll på, men det krävs i allmänhet fler försäkringar för att skydda såväl sig själv som företagets egendom.

–Ett vanligt misstag är att glömma bort att försäkra sig själva. För att säkra företagets ekonomi om du blir sjukskriven en längre period krävs exempelvis en sjukavbrottsförsäkring som ersätter företagets fasta kostnader under sjukdomstiden, säger Rebecca Edman, försäkringsförmedlare på Säkra.

Ta hjälp av en oberoende försäkringsförmedlare

Företagare som reser mycket i tjänsten bör ha en tjänstereseförsäkring och många företagare behöver även en ansvarsförsäkring. Om du har ett fåtal större kunder kan en kund-och leverantörsavbrottsförsäkring vara på sin plats. Den skyddar dig om ditt uppdrag plötsligt försvinner på grund av ersättningsbar egendomsskada hos din kund eller leverantör. 

–Försäkringar hamnar ofta långt ner på företagares agenda tills något händer. Ta hjälp av en oberoende försäkringsförmedlare som utifrån ett helhetsperspektiv kan gå igenom ditt specifika försäkringsbehov. Som småföretagare behöver du se om ditt eget hus, skapa trygghet och ligga steget före, säger Rebecca Edman.

Text: Annika Wihlborg

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Lämna ett svar