Årets sommarpratare om näringslivet

10a4550e-9cc3-4791-9232-07355eefcfd8

Årets sommarpratare i P1 har presenterats och vi på förbundet har gått igenom samtliga sommarpratare och tipsar alla småföretagare om dem som vi tror kan vara extra intressanta för företagare och näringsidkare.

Ha en skön stund i hängmattan!

Lördag 24 juni
Annie Lööf

Före detta partiledare för Centern
 

Efter sexton år i den nationella politiken och elva år som partiledare för Centerpartiet avgick Annie Lööf i februari 2023.

Som riksdagsledamot och näringsminister har Annie Lööf mött hot och hat i olika former. Det kulminerade i Almedalen med mordförberedelserna mot henne och terrorrättegången som följde. Men närmast döden kom hon på ett sjukhus.

Lyssna här

Tisdag 27 juni

Andreas Cervenka

Journalist och författare
 

Med boken ”Girig-Sverige: så blev folkhemmet ett paradis för de superrika” fick Andreas Cervenka Stora Journalistpriset – för tredje gången i sin karriär.

Han arbetar på Aftonbladet där han gör ekonominyheter begripliga. Han har tidigare skrivit för Dagens industri och Svenska Dagbladet.

Lyssna här

Söndag 2 juli

Camilla Läckberg

Författare och entreprenör
 

Hon är en av världens största deckarförfattare, vars böcker kommit ut i 60 länder och sålts i över 35 miljoner exemplar. Debutromanen ”Isprinsessan” inledde Fjällbackaserien som nu är uppe i elva böcker.

Camilla Läckberg har också gett ut kokböcker, barnböckerna om Super-Charlie samt böckerna om Faye tillsammans med Henrik Fexeus. Dessutom skriver hon manus för film och tv-serier.

Lyssna här

Onsdag 5 juli

PM Nilsson

Journalist 
 

Hösten 2022 lämnade journalisten PM Nilsson jobbet som politisk redaktör på Dagens industri för att arbeta som statssekreterare åt statsminister Ulf Kristersson (M). Tre månader senare lämnade han uppdraget sedan det stod klart att han olagligen fiskat ål.

Sedan dess har PM Nilsson haft ansvar för miljö- och klimatfrågor på tankesmedjan Timbro. I höst återvänder han till Dagens industri, som ledarskribent inom teknik- och miljöfrågor.

Lyssna här

Fredag 14 juli

Maja Nilsson Lindelöf

Influencer, entreprenör och designer 
 

Maja Nilsson Lindelöf fick snabbt en följarskara på Instagram där hon öppet delade med sig av sitt liv med känslor av ensamhet, ångest och att inte räcka till.

Som entreprenör driver hon sitt eget klädmärke från England där hon bor tillsammans med sina två söner och sin man Victor Nilsson Lindelöf som spelar fotboll i Manchester United.

Lyssna här

Måndag 24 juli

Harald Mix

Finansman och entreprenör 
 

Han är initiativtagare och medgrundare till batteriföretaget Northvolt och ordförande för H2 Green Steel, som bygger en fabrik för fossilfritt stål i Boden. Som vd för riskkapitalfonden Altor och medgrundare till investmentbolaget Vargas vill Harald Mix bygga en ny grön miljardindustri.

 Utöver stålfabriken har han startat och investerat i företag som producerar litiumbatterier, vindkraft, solenergi, vätgas och värmepumpar.

Lyssna här

Tisdag 1 augusti

Max Tegmark

AI-forskare
 

Han är professor vid Massachusetts Institute of technology, MIT, och leder organisationen Future of life institute, som vill minska riskerna med artificiell intelligens.

Tillsammans med flera forskare, politiker och företagsledare undertecknade Max Tegmark nyligen ett uttalande från Center for AI safety Center för AI saftety där AI pekas ut som ett existentiellt hot.

Lyssna här

Måndag 7 augusti

Patrick Söderlund

Spelentreprenör
 

Han sålde kakor och piratkopierade filmer för att finansiera livet som gamer, och som 13-åring började han göra egna spel.

Som vd för Dice följde Patrick Söderlund med när företaget köptes upp av Electronic Arts (EA). Där hade han bland annat ansvar för globala spel som Battlefield och Fifa. Nu är han vd för spelutvecklaren Embark Studios.

Lyssna här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr