När Maria Cavallis pappa sakta tynade bort i Alzheimers upplevde hon känslan av att vara ensam med sina tankar och problem.

Med de erfarenheterna i ryggen har hon tillsammans med sin man Gustaf skapat e-tjänsten Gapet för anhörigstöd.

– Som anhörig kommer man ofta i kontakt med sjukvården genom landstinget, sen kan det ta väldigt lång tid innan man talar med kommunens representanter. Av egen erfarenhet vet jag vilken press man lever under och det är inte alltid lätt att veta vart man ska vända sig för att få hjälp och stöd.

Gapet är kostnadsfritt att använda för privatpersoner men däremot står kommunen eller landstinget för inköpet och tillträdet för ett obegränsat antal användare. I skrivande stund finns det 5000 användare anslutna i 40 kommuner och det är en siffra som ökar sakta men säkert.

– Vi är ett av första företagen som erbjuder den här typen av välfärdstjänster, men det är en bransch som vi ser mycket stor potential i, säger Gustaf Cavalli.

Text: Peter Fredriksson

 

Företag: Edu Med AB
Anställda: 2
Omsättning: 2,6 miljoner kronor
Säte: Jonstorp

 

Bild: Maria och Gustaf Cavalli satsar på välfärdstjänster. (Foto: Patrik Bergenstav)

Denna artikel är hämtad ur Fria Företagare nr 1/2015. Bli medlem du också så får du tidningen hem i brevlåad.

N

Mycket förmånligt

Ett medlemskap späckat med småföretagaranpassade medlemstjänster och förmåner. Din egen inköpsavdelning, rådgivning, försäkringspaket och mycket mer.

N

Småföretagen är bra för Sverige

De allra flesta jobben och tillväxten skapas här. Vi driver opinion för att göra det bättre, enklare och tryggare för dem att utvecklas. Bra för småföretagen, bra för Sverige!

N

Av småföretagare, för småföretagare!

Vi fokuserar på de allra minsta företagen, soloföretagare och de med upp till tio anställda. Vi är själva småföretagare och vet hur verkligheten ser ut.