Aktuella bedragare att se upp för

Det finns anledning att vara extra vaksam på mejl som skickas ut just nu där avsändaren påstås vara PostNord eller Skatteverket samt papperspost från ett företag som försöker likna Bolagsverket.

För att ge trovärdighet försöker många bedragare imitera eller likna seriösa stora företag eller myndigheter. Ett aktuellt exempel är mejl som påstås komma från PostNord som vi skrev om redan i september men som nu kommer i en ny våg inför jul.

I dessa dagar får många slutskattebesked från Skatteverket. Då kan det vara värt att tänka på att Skatteverket aldrig skickar ut några sådana besked per mejl till din vanliga epostadress. Klicka aldrig på en länk i ett mejl med Skatteverket som påstådd avsändare, risken är stor att du istället laddar ner virus till din dator.

Ett bra tips är istället att ansluta dig till minmyndighetspost.se där man får en postlåda kopplad till sitt personnummer och kan samla exempelvis besked från Skatteverket och Bolagsverket på ett och samma ställe. Då får du dessutom sms så fort det kommit in en ny handling. Det fungerar samtidigt som en varning ifall någon försöker kapa ditt företag genom att ändra bolagets adress eller styrelse.

Ett annat företag att se upp med är Bolagsupplysningen som skickar ute en blankett där de ber dig komplettera uppgifter och skriva under. Det företag som gör det binder sedan upp sig att betala för medverkan i ett register i två år för 4795 kr/år och dessutom med automatisk förlängning. Ett dyrt misstag.

bolagsupplysningen-bluff

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr