3:12 reglerna kan förenklas redan till sommaren

Under torsdagen gick regeringen ut och meddelade att man lägger fram ett förslag till förenklade 3:12 regler i samband med generationsskifte.  Enligt förslaget skall samma skatteregler gälla vid överlåtelse av företag från en familjemedlem till en annan som vid överlåtelser till utomstående. Målet är att förenkla ägarbyten.

Regeringen säger att familjeföretagen är en ryggrad i svensk ekonomi och står för långsiktigt ägande, och att det därmed är viktigt att förenkla för ägarbyte från en generation till en annan.

Reformen påverkar ca 50 företag per år och planeras att införas vid halvårsskiftet 1 juli 2019.

Detta är en välkommen och efterfrågad förändring av reglerna och ett steg mot mer rättvisa skatteregler för företagare säger Företagarförbundet Fria Företagares ordförande Mats Assarsson. Samtidigt är det viktigt att vi fortsätter att driva förändringen av 3:12 reglerna mot ett enklare och rättvisare regelverk.

3:12 reglerna kommer fortsätta att vara under lupp och skall enligt Januariuppgörelsen reformeras. Det har visat sig efter uppgörelsen att Socialdemokraterna och Centern och Liberalerna har skilda uppfattningar hur detta skall ske. Finansminister Magdalena Andersson vill förändra för att minska klyftorna och Annie Lööf vill sänka skatten för entreprenörer.

Idag gläds vi åt ett steg i rätt riktning imorgon fortsätter vi att driva opinion för ännu enklare och rättvisare regler avslutar Mats Assarsson.

Läs mer på fplus här

Eller på Breakit

 

 

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Lämna ett svar

Stäng meny