10 minuter om jobb, utan att nämna småföretagen?

E445416B-F759-42BA-9C0D-B8DC728B7612

Magdalena Andersson talar i Almedalen om varför Socialdemokrater alltid ”tjatar om jobben”. Om varför jobben innebär frihet för individen. Om arbete åt alla är grunden i ett jämlikt samhället. Om varför jobb skapar jämlikhet mellan kvinnor och män, om varför jobb skapar möjligheter för unga och gamla, om varför jobb är vägen in för nyanlända i det svenska samhället. Om att jobb bygger framtidens starka samhälle. Arbete åt alla är Socialdemokraternas paroll som hängt med i alla år, och Magdalena säger att ”arbete åt alla bygger välfärd och skapar jämlikhet”

Hyllar kommunpolitiker men glömmer de sanna hjältarna

Magdalena hyllar i sitt tal de kommuner och kommunpolitiker som lovar sommarjobb till alla ungdomar i kommunen och uppmanar alla andra kommuner att göra detsamma.

Man undrar var hyllningen till de småföretag som skapar 4 av 5 nya jobb tog vägen? Fick den inte plats i Magdalenas tal? Det är tyvärr inte bara Magdalena Andersson som missar Sveriges småföretagare, de flesta politiker missar hyllningen till dem. De missar också att se och förstå deras roll och situation för de mesta. De missar det när de skapar regelverk som då blir onödigt krångliga och besvärliga och hämmar småföretagares arbete istället för gynnar dem. De missar det i sin befordrade jakt på skattesmitare så jakten även drabbar oskyldiga hårt arbetande småföretagare, de missar det i sitt trygghetsarbete så att det idag är tryggare och ofta lönsammare att vara anställd än att vara den som skapar arbetstillfällen.

Vi behöver en småföretagarminister

Det är därför vi måste ha en småföretagarminister som tar ansvar för småföretagares frågor i maktens politiska korridorer. En person och ett ämbete som har lika stort hjärta för småföretagare som småföretagaren har för sitt arbete, en person som inte bara går till jobbet under arbetstid mellan sju och fyra utan som tar med sig uppgifterna hem och ägnar all vaken tid åt att förbättra villkor och klimat för Sveriges småföretagare. >En person som på riktigt engagerar sig och förstår småföretagare.

Sveriges småföretagare är välfärdsbyggarna

Med bättre villkor kan småföretagen fortsätta att skapa fyra av fem jobb. För kvinnor och män, unga och gamla, nyanlända och infödda. Med bättre villkor och större förståelse kommer större skatteintäkter som genererar bättre välfärd. Att Magdalena och andra politiker inte nämner Sveriges småföretagare i denna kontext gör det tydligt att:

Vi behöver en Småföretagarminister nu!

Dennis O Krook
Företagarförbundet Fria Företagare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr