Ulf Kristersson i Almedalen

Ulf Kristersson Almedalen 22

Moderaternas partiledare pratar i Almedalen om att det statliga slöseriet med resurser behöver få ett slut och att han, om hans sida vinner valet skall rivstarta och på hundra dagar efter valet skall åtgärder mot dom kriminella, bidragsberoendet, språkutbilda invandrare, skolmisslyckanden.

Ulf pratar också inflation och energikostnader som skjutit i höjden och säger att valet den 11 september kommer att vara ett plånboksval. Moderatledaren varnar för högre skatter på sparande om vänsterkollektivet vinner valet, höjda bilskatter, höjd marginalskatt för höginkomsttagare, ny förmögenhetsskatten, försämrat RUT avdrag, och återinförd fastighetsskatt.

Skattehöjarstopp

Ulf lovar att skattehöjarstopp på alla skatter och därtill sänka skatten på ISK-sparande, sänka skatten på de lägsta inkomsterna, sänka reduktionsplikten så att bränslepriserna bli lägre.

Regeringsunderlaget hos det borgerliga blocket

Presenteras med respektive partis huvudfråga inför valet. KD med vårdfrågan, Liberalerna med skolfrågan, Sverigedemokraterna med stramare invandringspolitik och Moderaterna själva med arbetslinjen och att jobb är bättre än bidrag.

Återinföra tjänstemannaansvaret

Ulf lovar att återinföra ansvaret för tjänstemännen. Detta för att skattepengar inte skall slösas bort i den omfattning som han menar pågår just nu.

Se hela talet här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr