Magdalena Andersson talar om värderingar i Almedalen

Magdalena andersson Almedalen

Magdalena Andersson talade i Almedalen under söndagskvällen och målar upp ett Sverige som en Carl Larsson målning och pekar på hur fint Sverige är och hur fint land som byggts med i hennes ögon Socialdemokrater. Hon säger att valet kommer att handla om vilka värderingar som landet skall ha i framtiden. Sakfrågor saknas i talet, och Magdalena upprepar sina tre mål för hennes Sverige:

  • Bryta segregationen
  • Snabba på den gröna industriella revolutionen
  • Återta den demokratiska kontrollen över välfärden

Bryta segregationen
Segregationen skall brytas genom att ”vända på varje sten” och att alla delar i samhället måste arbeta med knäcka gängen och stoppa rekryteringen av unga pojkar till gängkriminalitet. Istället skall alla ha ett jobb att gå till och hur viktigt det är att både män och kvinnor har den frihet som ett eget jobb ger.

Grön omställning
Magdalena hyller satsningarna på fossilfritt stål i Norrland och de batterifabriker som nu byggs på olika platser i landet. Hon talar om att tusentals jobb skapas i industrin i Norrland och att fler kommer att kunna få jobb på Volvo när de skall bygga miljösmarta bilar.

Demokratisk kontroll över välfärden
Riskkapitalisterna får skulden för den havererade svenska skolan och Magdalena talar om att svenska folket skall styra över svensk välfärd.

Kommentar från Mathias Rebane, näringspolitisk talesperson Företagarförbundet.

”Det saknas plats i talet för de många mindre företagen och de jobb som skapas där. Jobbskapande skall ske i industrin och på bilfabriker enligt Magda. Det är en verklighetsfrånvänd bild då hon är lika medveten som jag om att den tunga industrin sysselsätter ca 1 miljon människor i 1000 stora företag* medan 1 miljon småföretag sysselsätter ca 1,7 miljoner människor.”

*(företag med över 250 anställda)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr