Tips för en ledigare ledighet

pexels-pixabay-414012

Är du en av de företagare som kan se fram emot någon typ av semester i sommar? I så fall kan du både göra ledigheten lite ledigare och återkomsten till arbetet enklare med rätt förberedelser. Här är några tips:

1. Avsluta projekt och knyt ihop lösa trådar. Det förstärker känslan av ledighet och gör det enklare att slappna av. Efter semestern är du redo att starta nya projekt och nya mål.

2. Prioritera det som är viktigast och mest brådskande. Gå igenom kund- och projektlistan och se till att få de svar du behöver innan kunder och leverantörer försvinner på sina semestrar. Meddela dina affärskontakter att du kommer att vara ledig och hur de kan nå dig om det skulle behövas.

3. Dubbelkolla att eventuella skatter, hyror, leverantörsfakturor och löner är betalda eller är schemalagda för att betalas i tid under sommaren.

4. Fördela arbete och ansvar om du har anställda. Det håller inte bara verksamheten igång under din ledighet utan minskar också antalet telefonsamtal till dig.

5. Organisera och rensa på din arbetsplats. Släng papper du inte behöver och sätt in övrigt i pärmar. Rensa bland e-post och övriga filer på datorn. Ju blankare det blir på det fysiska och digitala skrivbordet, desto enklare och roligare är det att börja arbeta efter semestern igen.

6. Planera framåt. Skriv redan nu en lista över vad du ska göra de första dagarna efter semestern för att komma igång effektivt. Vilka projekt ska startas? Vilka kunder ska du kontakta – och vad har du för idéer eller erbjudanden till dem?

7. Tänk på säkerheten. Bedragare och tjuvar är mer aktiva under sommaren. Var uppmärksam på bluffakturor och se till att göra backup på alla data och filer du inte vill förlora (även det som finns på mobilen).

8. Elen är kanske inte lika dyr som i vintras, men se gärna till att spara ändå. Ska du vara borta från arbetsplatsen en längre tid så släck belysning och stäng av datorer och andra elektriska apparater och maskiner. Lämna inget på standbyläge. 

Ha det så skönt!

Text: Stefan Hedner

Foto: Pexels

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr