Tillväxtverket bör inte göra lappkast

Smiling white female trainee in clothing design studio

Sten Bauer som är advokat på Bauer McKenzie Advokatbyrå kritiserar Tillväxtverkets skiftande hållning i de stödfrågor som de hanterar. Nyligen gick verket ut och ändrade sina policys från att de tidigare tillät aktieutdelning i kombination med krisstöd till att nu ett par veckor senare förbjuda aktieutdelning. På samma sätt har de ändrat sig om koncernbidrag och rätt till stöd under semestern som tidigare var ok, till att nu dra tillbaks detta som nu inte är OK.

Att ändra regelverket med tvära kast på detta sätt slår undan benen för de företag som försöker planera efter de förutsättningar som presenteras i krispaketen. Företagare behöver förutsägbarhet för att agera effektivt. Tillväxtverkets agerande skapar rättsosäkerhet enligt Sten Bauer.

Beträffande aktieutdelning menar Sten Bauer att det är en politisk markering som inte har koppling till korttidsstödet i praktiken.

Företag i rekonstruktion kan inte få stöd – om inte heller företag med balanserade vinstmedel kan beviljas korttidsstöd vet jag inte vilka bolag som kan få det”, säger han och tillägger: 

”Konsekvensen av att företag inte kan göra utdelningar blir att de har större utrymme att dela ut nästa år.”

Läs mer här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr