I dagarna skickar Skatteverket ut beräkningar av preliminärskatten till alla företagare, den summa som ska dras varje månad från Skattekontot. De flesta av oss öppnar såklart och kontrollerar så att det ligger på rimlig nivå. Det gjorde också läkaren Gustav Foghammar. Han fick dock en chock då Skatteverket hade räknat ut att han skulle betala 42 miljoner i preliminärskatt. Varje månad. Totalt 501,9 miljoner kronor.

”Mona Sahlin sa att det är häftigt att betala skatt, men detta var i det häftigaste laget”, säger Gustav Foghammar till Dagens Industri.

Han ringde Skatteverket som dock inte kunde korrigera det uppenbara felet direkt. Men efter en kontroll visade det sig att ett ärendenummer skrivits in i beloppsrutan och därför hade det blivit totalt fel.

”Man undrar varför det inte finns någon typ av kontrollsystem. Men detta visar att det kan vara värt att gå igenom sina preliminärbesked”, säger Gustav till Di.

Läs hela artikeln på Di.se

Du vet väl att Skatteverket ändrat momsreglerna från årsskiftet? Läs mer här

N

Mycket förmånligt

Ett medlemskap späckat med småföretagaranpassade medlemstjänster och förmåner. Din egen inköpsavdelning, rådgivning, försäkringspaket och mycket mer.

N

Småföretagen är bra för Sverige

De allra flesta jobben och tillväxten skapas här. Vi driver opinion för att göra det bättre, enklare och tryggare för dem att utvecklas. Bra för småföretagen, bra för Sverige!

N

Av småföretagare, för småföretagare!

Vi fokuserar på de allra minsta företagen, soloföretagare och de med upp till tio anställda. Vi är själva småföretagare och vet hur verkligheten ser ut.