Småföretag = välfärd och jobb!

Rene Bongard 3 företagarna

Företagarna har tagit fram rapporten Välfärdsskaparna 2019 som visar hur stor andel av skatteintäkterna som småföretagen bidrar med i kommunen. Småföretaget är den största skattebetalaren och står för 29% av de kommunala skatteintäkterna.

I 208 av Sveriges 290 kommuner är det småföretagen som står för de största skatteintäkterna. De är också i småföretagare som 4 av 5 jobb skapas, det beror på att småföretagen står för 99,4 procent av Sveriges företag.

– Det faktum att småföretagandet står för den största andelen av skatteintäkterna i 208 kommuner är en verklighetsbild som inte riktigt har sjunkit in hos den breda allmänheten eller beslutsfattarna. Och jag ser inget trendbrott. Småföretagandet kommer att bli än mer viktigt framöver, säger Günther Mårder, vd på Företagarna.

René Bongard, som skrivit rapporten, påpekar att den kommunala välfärden bygger på dessa skatteintäkter och att det är viktigt att de kommunal tjänstemännen är medvetna om det när de fattar beslut som påverkar småföretagen.

Läs mer här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr