Skatteverket rundar lagen

En före detta anställd på skatteverket vittnar om hur verket driver processer för att skapa praxis vid sidan av lagen. Motivet menar han är att spara tid, driva in fler skattekronor eller få ett tydligare regelverk.

Andreas Möller som tidigare var skattejurist under 12 år på skatteverket riktar starkt kritik mot sin före detta arbetsgivare. Han menar att de startar tvivelaktiga tvister mot småföretagare som uppfyllt lagen för att stressa lagstiftningen och om utfallet blir till deras fördel i de fall lagen inte är helt tydlig så byggs det upp en praxis som är tillämplig i andra fall och på detta vis har skatteverket så att säga ”rundat lagen”

– Det här sättet att bedriva verksamhet på är djupt omoraliskt och går långt utanför myndighetens verksamhetsområde. Men att det går till så här är vanligt. Det är en strategi för rättsavdelningen på Skatteverket, säger Andreas till Fplus.se

Detta leder till stora kostnader för småföretagen som skall hålla sig med jurister och sällan får igen de kostnader det haft även om utslaget blir till deras fördel. Dessutom går värdefull arbetstid till spillo. Till skillnad från skatteverkets jurister som ju får betalt för att sitta med detta måste ju småföretagaren sköta sitt ordinarie arbete för att finansiera hela processen, han finansierar ju faktiskt även lönen för skattejuristen.

Läs vittnesmålet här

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Lämna ett svar

Stäng meny