Skapa en hållbarhetsplan för ditt företag som du tjänar pengar på

Curious young boy playing with toy wind turbine in the field, studying how green energy works from a young age

Hållbart företagande är en av förutsättningarna för att vi tillsammans skall klara av att ställa om vårt liv på jorden till ett liv som inte utarmar resurserna. Det handlar om hållbar konsumtion och det kräver i sin tur hållbar produktion. Med andra ord att minimera påverkan på miljön och klimatet. Att utveckla företaget på ett hållbart sätt innebär att göra mer än vad lagar och regler säger och att ta sitt ansvar för en hållbar utveckling.

Att utveckla lönsam hållbarhet

Lönsamheten är en förutsättning för överlevnad för företaget så hållbarhetsarbetet måste gå hand i hand med det ekonomiska arbetet. Exempel på hållbara insatser som tjänar båda målen är Digitala möten istället för möten som inkluderar resor, automatisk avstängning av elektronik på kvällen eller tider då den inte används, minska vattenförbrukning etc.

Så här startar du upp ditt hållbarhetsarbete

På sajten verksamt.se finns en guide i 8 steg som hjälper dig att starta upp ditt hållbarhetsarbete. Perfekt att arbeta med vid Nästa personalmöte, kick off, eller konferens. Genom att involvera alla i företaget skapar du engagemang och fler idéer genereras. Dessutom kommer medarbetarna att vara stoltare över att arbeta på företaget.

Lycka till!

Länk till Verksamt.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr