Sju områden där en satsning kan leda framåt

pexels-karolina-grabowska-5632382

Just nu talas det mycket om artificiell intelligens (AI) som ett sätt att effektivisera verksamheten, spara pengar och förbättra kundupplevelsen. Men AI är inte lösningen på allt – det finns flera andra områden att satsa på där förändringar har potential. Även för det lite mindre företaget. Här är sju tips på områden där en satsning kan leda framåt.

1. Digital transformation. Med ny digital teknik kan företag förändra hela organisationer, men även produkter och tjänster, och på så vis ge en ny och förbättrad kundupplevelse.

2. E-handel. E-handeln fortsätter att öka och även små företag i olika branscher ser fördelarna med e-handelslösningar som kompletterar eller ersätter fysiska butiker. Egna webbshoppar eller försäljning genom plattformar som Etsy eller Shopify är alternativ, tillsammans med e-handelsverktyg för både marknadsföring och försäljningsanalys.

3. Flexibla arbetsmodeller. Både stora och små företag erbjuder arbetsmodeller som exempelvis fjärrarbete för att anpassa sig till både befintliga och framtida medarbetares önskemål och krav.

4. Hållbarhet. Företagens engagemang för en minskad miljöpåverkan fortsätter att öka, drivet av såväl kunders krav som möjligheten att sänka kostnader. Övergång till förnybara energikällor, energieffektivisering, minskad plastanvändning samt ökad återvinning är några sätt att arbeta med hållbarhet.

5. Datahantering och integritet. När allt fler företag samlar in allt mer data blir dataskydd och integritet viktigare. Det gäller att ha rutiner på plats för att skydda känslig information och för att följa GDPR.

6. Cybersäkerhet. Hackerattacker och andra försök till dataintrång blir allt viktigare. Har ditt företag rustat sig med rutiner för backup, rejäla säkerhetslösningar, svårknäckta lösenord och annat som kan behövas?

7. Stötta lokalsamhället. Om du driver verksamhet på landsbygden eller i ett mindre samhälle uppskattar du säkert när andra i området anlitar dig eller köper dina produkter. På samma sätt kan det löna sig för dig att stötta lokalsamhället. Du kan anlita lokala företag som underleverantörer. Anställa lokala ungdomar som sommar- eller helgjobbare. Sponsra ortens nattvandrare med varma vinterjackor. Starta en lokal företagarförening eller göra något annat som bidrar till att din bygd är en plats där folk vill bo och verka. 

Text: Stefan Hedner

Bild: Karolina Grabowska/Pexels.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr